dimarts, 27 de novembre del 2012

Escoltar al poble

El poble ha parlat d'una manera prou clara; la majoria està pel dret a decidir i més del 55%,  per  la independència,  per què aquesta no es vegi frustrada,  per acords espuris dels que tradicionalment han traït al poble en nom dels interessos nacionals, que a la fi no eren més que els d'una classe dominant acostumada a "remenar les cireres" a traves dels partits dels amos. Vigilem!
Per fi un dels partits dels amos s'ha adonat que fora de l 'estat espanyol també hi ha vida i que, en un mon globalitzat Catalunya tè el seu espai de desenvelop, cultural, social i econòmic.
Els catalans han fet costat al Sr. Mas en la mida del seu compromís nacional i atenen també a les seves
polítiques neoliberals: el primer suma i el segon reste, i ho fa mol.
El cami ha començat i amb ell el moment d'iniciar una discussió positiva en vers a quin tipus de Estat volem,
quina  constitució i sobre tot quin valors de convivència.
Els usuaris de l'Esglaó Perdut volem entrar en la discussió i esperem la participació de tothom que des de
qualsevol posició ideològica estigues disposat a donar les seves raons.
Antoni Albaladejo 
    

8 comentaris:

  1. Penso que el moment actual es més decisiu fins i tots que el resultat electoral. El poble ha parlat, si, peró els pactes que es puguin dur a terme, tan els visibles com els que no sabrem, seran els que ens duran a un futur que encara es incert. Tant de bó en Mas i en Jonqueras comencesin un camí plegats per dur.nos cap a un estat propi, peró de ben segur que ens hi possaran tans pals a les rodes que serà dificil no ensopegar....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es clar que l'objectiu dels uns és el d'intentar que el procés iniciat per la nostra Nació, no prosperi,
      per tant els pals son segurs, el que fa necessari usar un sistema de locomoció,tipus eruga, que trinxi els pals i, amb això, seny i determinació s'assolirà la fita desitjada per el poble.
      Antoni Albaladejo

      Elimina
  2. Volem un estat propi, on els dirigents,els quals ha escollit el poble es mantinguin sempre amb la mateixa il·lusió de treballar pel nostre país pensant que això és el que els ha portat a presentar-se com a candidats.jo crec que els actuals dirigents, saben molt bé què ens cal tenir per viure amb dignitat. jo confio en el poble que sap manifestar-se quan veu que això no es compleix. Penso que cal parlar quan veiem injustícies de qualsevol tipus, no tenir por de agrupar-nos per demanar que es canviï el que ens imposin i que creiem injust i demanar informació i explicacions quan calgui públicament i treballar d'aquesta manera per poder tirar endavant. Un seriós i Compromís per part de tots, des del lloc que ens toca viure i participar.
    Assumpta Castanyer

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pels drets, tant nacionals com socials devem d'estar disposats a manifestar-nos, tantes vegades com les raons ho aconsellin, disposats a marxar sobre Barcelona de forma massiva si és necessari.

      Elimina
  3. Quins valors de convivència?
    Volem que no es permeti que hi hagin morts provocades per unes normes establertes i permeses pels nostres dirigents, que ajuden a cumplir les sancions als que no poden fer front al pagament del prèstec qu s'els va fer en un moment i que ara s'el cobren treient a la força, el dret a un habitatge. (Ahir vam conèixer dos nous casos) Els que no fan res per evitar aquesta situació, no coneixen uns valors de convivència

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que la llei hipotecària, és un residu de final
      del segle dinou que les dictadures successives van anar apadrinant i que la futura Constitució Catalana
      esmenara de manera racional, així com altres referides a la propietat privada.

      Elimina
    2. De bell nou, agraeixo comentaris com aquest, que donen ànims per seguir endavant. Penso que molt esperar pot fer-se angoixant ... crec que alguna cosa ha canviat en la nostra societat, que ens dóna pressa per assolir la independència. Sembla que tinguem mol aprop uns canvis que portaran més igualtat d'oportunitats de benestar, entre els que fins ara tenien el poder i el poble

      Elimina