dilluns, 19 de novembre del 2012

Ressenya

"EL NIÑO DE LOS CORONELES" de Fernando Marías
RESSENYA PER MERCÈ RUBIO

A quin extrem pot arribar la maldat d'un ésser humà? El periodista Luís Ferrer no es pot imaginar que el seu viatge a la República de Leonito per entrevistar un líder guerriller el pugui dur fins al seu passat i a l'infern a la terra.
"El niño de los coroneles" de Fernando Marías és per mi una gran novel·la, un trencaclosques en el que protagonista i lector van de la mà fins l'última pàgina, des del París ocupat pels nazis fins a l'esmentada república fictícia, però bastant fàcil de reconèixer.
Les virtuts d'aquest llibre? saber barrejar passat i present contínuament, diaris personals dels protagonistes amb la narració del propi Ferrer, intrigues i sorpreses, visualitzar bondat i maldat en estat pur, amb alguns paràgrafs força estremidors de com l'ànsia de poder pot convertir persones miserables en autèntics monstres.
Una novel·la que, com qualsevol bon llibre, un cop acabat, no deixa de fer-te pensar en el que has llegit i no oblidar-lo. Crec que aquest és el millor elogi que se li pot fer.

2 comentaris:

  1. Trovo una interessant descripció del contingut. Pots fer altres aportacions semblants d'altres llibres que has llegit? Penso que pels que no llegim amb la frecuencia que caldria, seria una manera de conèixer el què, no llegit totalment, ho tenim sintetitzat i, amb una aportació subjectiva prou interessant

    ResponElimina
  2. I Tant que ho farè! Llegir m.encanta, pero recomenar llibres i parlar d.ells m.entusiasma. Sempre he cregut que llegint llibres i noveles s.aprenent moltes coses que a escola no ens explicaven, i sempre es bó anar acumulant coneixements, encara que tambe hi ha lectura d,entreteniment força bona. Serà tot un plaer parlar.vos dels meus llibres predilectes. Una salutació

    ResponElimina